Tabra - mine tanker omgjort til ord
I karantene.

 • 30.05.2017, 15:10

Håper dere har hatt en fin 17 Mai feiring! Har selv hatt en fin 17mai feiring. Men ønsket etter å se fyrverkeriet gjorde meg visst ikke godt. Jeg fikk se masse fint fyrverkeri, selv hvor redd jeg egentlig er for det. Dagen ble iaffal brukt med kjekke folk! Desverre var det såpass kaldt og fult i regn på veien hjem, så eg klarte å bli kjempesyk. Jeg er fortsatt syk, for bakteriene henger i og vill ikke dra ifra meg.. Noe som er ganske kjipt.. Men det som er kjekt er at jeg ikke har latt det ta over hele livet mitt. Så jeg har vært ute og møtt mange nye folk og fått masse nye gode vennskap. 

Selvfølgelig ble det mye klaging da jeg fikk feber, infeksjoner og flunsa og mistet stemmen. Ble voldsomt pratesjuk, etter å ikke kunne snakke på 2 uker eller være med noen. Så det var koselig å være ute på byen og møte masse nye folk. Ser stort frem til sommerstart med planer, folk og litt jobbing.

Håper hostingen er helt borte til 1 juni. 

 

Håper dere har hatt fine dager! Skulle blogget mer om det ikke var for at eg har vært såpass syk :) 


 • Publisert i Blogg
 • Jeg ble slått ned og banket opp!

  • 16.05.2017, 14:28

  Ja, du trenger ikke gå langt før noen finner en grunn til å skulle banke deg. Når jeg var mye mindre så ville såkalte "venner" banke meg opp for å teste hvor mye jeg tålte. Kom hjem med såkalte "baldspots". Heldigvis har eg pleid å ha relativt tykt hår. Senere ble jeg banket opp og spyttet på fordi dem skulle teste grensene og fordi dem bare ikke likte meg. Og en annen gang ble jeg også kastet egg på. De fleste gangene var jeg helt stille om det og sa aldri noe. Det er helt vanlig for barn og lide i stillhet, spesielt om de ikke har skikkelige voksne rundt seg de virkelig tror de kan stole på.

  redheartbreak

  Men det fins faktisk enda mer alvorlige hendelser der ute. Og dem jeg tenker på er de psykiske kampene der man blir banket opp. Så om du tror jeg skal skrive et innlegg om at jeg ble banket imens jeg gikk en tur i Bergen ellernoe, så er det ikke akkurat greia i dette innlegget. Selv om de sikkert kommer til å skje engang. Bor man i Bergen kan jo alt skje!


  Vi går rundt og bærer på vekter. Noen bærer på store, mens noen andre bærer gjerne på noen små. En god venn vil gjerne hjelpe deg å bytte på å bære vektene til hverandre, så veien videre blir lettere. En belastende person i livet ditt vil gjerne legge på flere vekter på endel kilo. Men vi har også de personene som vil gå ut av veien for å herse med deg, kaste vekter på deg og trakkasere deg. Det trenger ikke være konkrete personer engang. Bare livet. Kommer snikende og gir deg tunge nyheter gang på gang. Sårer deg. Med ord. Eller med en kniv. Så du blør. Hjertet ditt blør. Og det gjør så vondt.

  quoteart

  Det er så altfor mange som har eksamenstid og som gråter på innsiden fordi de syntes året har vært tøft. Skole er tøft. Og nå blir det ekstra tøft med alt presset rundt eksamen. Men de må bare dytte seg gjennom hele pakken. Selv om det hadde blitt bedre å ha noen som virkelig forstår og kan lytte er såpass mange stille om dette også. De sleper på vektene i stillheten. Krysser fingrene for å bestå, og ikke få altfor mye py fra foreldre fordi de ikke fikk toppkarakterer. Når sannheten er at presset gjerne har vært så stort at de ikke får sove, øvd eller orken til noenting. Hadde de bare fått litt pause hadde de kanskje gjort det bedre. Men folk rundt ser jo ikke det, de ser gjerne bare lat ungdom som sutrer for ingenting, mesteparten av tiden.

  drowningquote

  Vi har jo flere blokker med vekter. Tyngden av livet, tyngden av skole, venner også videre. Og for å slite med dem og likevel være over vann, og å være oppegående, er tøft. Fra egen erfaring så skyver man vekk psykisk helse for å klare det bra på skolen. For om man skal prioritere psykisk helse blir skolen for tøff. Vi er mennesker, ikke mutanter fra X-men. Og til og med dem trenger pauser. Og mennesker er forskjellige. Noen kan ta en fiskestang og sitte ute i flere timer for å glemme alt. Noen trenger musikk som kan skrike ut i sinne, så deres eget sinne blir tilfredsstilt og de slipper å ta det ut på andre. Noen må ha store søppelbøtter de må gå gjennom gjevnelig. Det værste jeg vet er vel stinkende søppel som går ut over livskvalitet. Du har det jo ikke koselig om det er en ekstremt sterk stank av deprisjon fra vennene dine for eksempel. Jeg hadde vertfall ikke tålerert det. Alt i alt har folk sine metoder og kope på. Men det veldig få ikke tenker at å gjemme vekk noe i et kott funker ikke. Det går ikke bort av seg selv. Den stygge stolen du satt bort finner ikke ut at den vil dra å kaste segselv. Og den store søppeldyngen for å få fjernet problemer for godt er en lang prosess og komme seg til. Og man må gjerne ta én ting av gangen, som ikke alle er like fan av.. Jeg vet hvertfall jeg ikke er det selv. Jeg vil bare få alt til å gå bort med en gang så jeg kan kose meg med å prøve det folk snakker om. Det å nyte livet. og å leve. Det har jeg en gang lyst til å prøve... 

  warhannah baker

  Det hele endte jo opp med daglig overlevelse. Men det skal ikke være sånn. Mange har f.eks sett serien "13 grunner hvorfor". Mange elsker serien (enten eller med elsk/hat ser jeg), men det er jo ulike aspekter de ikke fokuserer nok på. Selvfølgelig, det er mye enklere om noen faktisk ser hvordan du har det. Men man skal heldst ikke ende opp med å ikke få den hjelpen du burde hatt. Og serien fokuserer ikke nok på hjelpesiden, men mer på en slags hevnside.

  Selv om det kanskje var personer som gir deg mange byrder og vekter, spytter på deg eller kastet råtten mat på deg så sier det jo mer om dem at de har gjort det mot noen enn det sier om deg som måtte oppleve og behandlet på den måten. Det gjelder egentlig og ikke spre hatet selv hvor mye du har lyst. Jeg har personer nå som lager kjempestygge rykter om meg, og jeg syntes heller synd på dem. Dem har det vel vondt og må føle seg bedre med å spre drit om noen andre. En dag vil dem mest sannsynlig innse hvordan de har oppført seg å skamme deg, og i bestefall si unskyld. Men altfor mange har for mye stolthet til å noen gang si unnskyld.. Men du vinner ved at dem en dag vil innse hvordan de behandlet deg å skamme seg. 

  grungeaesthetic

  Husker ikke hvem som sa det, men det var i en video som gikk rundt på facebook som gikk som følger; Det var en taxisjåfør. Han var snill og blid. Uansett om folk stoppet trafikken, og skyldte på han med kjeft og smell så smilte han og vinket bare. Og han sa som så; "Mennesker er som søppelmenn".. Man vil ikke at søppelet skal ligge i gatene og lukte og å se fælt ut vil vi vel? Så noen ganger kan det hende en tilfeldig person får utbrudd i fleisen etter at søppelbilen er full. Og da skal man bare smile og vinke." Om dette gir en forståelig mening, så er iallefall det jeg prøver å poengtere: Folk vil gjerne ha utbrudd iblandt. Bare ikke ta det personlig, smil og vink. Mest sannsynlig trengte dem det og vil føle seg mye bedre etterpå.

  Og det er akkurat det folk trenger. Å få ut følelsene så dem ikke bygger seg opp og ødelegger ting inni deg som en parasitt.

  Så om du sitter der og sliter med en parasitt akkurat nå. Dra, og få deg hjelp. Oppmerksomhetsuken for mental helse var vel gjerne i forrige uke. Men deperisjon kan være hele året om du ikke blir kvitt den.


  Blir nok denne typen innlegg fremover. Har fått siden min oppe å gå igjen, så om du vil følge meg skal jeg ha fikse Facebook-Knappen. Men om du søker på Tabra.blogg.no skal siden min komme opp på facebook med oppdateringer. Håper dere får en fin feiring imorgen.

  Gode ønsker ~

  ~Smiley~


  sårt tema

  • 03.05.2017, 19:44

  Dette har vært et sårt tema lenge eg kan kjenne meg endel igjen i videoen til denne Max. Følte for å dele. Håper dere har en fin dag idag. Om ikkje kan det alltids kjempes for å gjøre den fin uansett. Må bare endring av tankemønster til. Ikke at det er lett gjort! Menmen. "Øving gjør mester!" Sa Mesteren.

   

  En mer forklaring på hvorfor jeg har vært så lenge borte kommer når jeg får mer inspirasjon til å blogge. kanskje senere ikveld. Imorgen. Eller senere. Hvem vet? Jeg vet iallefall ikke alt. Men jeg vet jeg ønsker gode mennesker en god dag :)


  Litt tilleggsinfo så er jo venner et sårt tema for mange ungdommer idag. Både gutt og jente. Er du ikke akseptert med en gang som gutt er du på en måte "føkt" i dagens univers. Men med jenter an det skifte når som heldst. Men det spørs jo lengdene du er villig å gå for det.Bukke under for press? For du kan ha "liksomvenner" som kun bruker deg fordi du er oversnill og gjør som alle andre sier for å ikke være alene. Samme gjelder for gutter. Og det er grusomt. For du har liksom en mening for noen. Du har venner. Du har en grunn til å eksistere og til å leve. Noen bryr seg. Og de er ikke del av familien din.

   

  Helt ærlig fra mitt perspektiv? Det er like greit å vente til årene med mest hormonell piss er over så du kan få deg ærlige rolige venner som ikke vil ha hormonelle utbrudd som går utover deg hele tiden osv. Og folk vokser mer opp og ser at å oppføre seg som en drittsekk ikke gir deg skikkelige venner. Det var noen som sa: Gutter har det enkelt. De finner en gutt de sitter seg ved siden av første skoledag og er bestevenner for livet. (Gjelder jo ikke i alle sammenhenger) mens med jenter? Årevis med utsiling og vennevalg gir deg den bestevennen du har ønsket deg. Det er ikke noe særlig kamp for å beholde et vennskap. Men samtidig blir det feil å si, fordi det er så mange med så forskjellige opplevelser. Ikke alle opplever det samme og er i nøyaktig samme situasjon.. Men eg tror du skjønner greia eg prøver å si! 

  Det var alt eg hadde på hjertet for nå. Håper på mer inspirasjon snart. Peace.

  @ItsSmileyTime


  Hei og velkommen! Mitt kallenavn er Smiley, jeg bor i Bergen og blogger om alt som faller meg inn!  Arkiv


  Bloggdesign av  hits