hits


Tabra - Mine tanker omgjort til ord
Gamle følelser.

  • 15.02.2018, 17:45

Flere år siden jeg kjente på den følelsen jeg gjorde idagmorges. Stod opp litt etter syv, etter et par timers søvn. Feiret valentinsdagen igår med blekk på kroppen, og bakte en kake jeg tok med på kveldsvakten. Kjørte på med noe meditasjonsmusikk og sovnet med en eneste gang. Men den følelsen når jeg stod opp var bare helt amazing, og flere år siden jeg kjente på den sistgang.

Jeg var fresh. Jeg var klar for en ny dag. Det var deilig å stå opp tidllig, og det føltes ikke tungt. Det var helt amazing og forfriskende. Jeg hadde vel egentlig glemt hvordan det føltes å ikke ha det tunge sløret. Nytt år, nytt jag? Neida, syntes nyttårsforsetter er ganske bullshit, og bare pangstarte mange nye rutiner istedetfor å gradvis endre gamle vaner. Hvordan kan man beholde noe lenge uten å ha bygd det stødigt opp? Tenker samme om det meste egentlig. Forhold foreksempel. Bygger man opp et forhold over tid blir det lettere å beholde, men det krever jo sitt for å beholde selvfølgelig. Man kan ikke beholde noe uten opprettholding. Selv om det sikkert alltid finnes unntak her og der.

Maria Vågen sitt bilde.

Må være litt egoistisk med mentale helsen og sette segselv i fokus. Minimalisere stress og dramatistikk.

 

Ta vare på degselv. Elsk degselv. Gjør noe fint for degselv og noen andre. Lever noe gamle klær til innsamling for dem på gaten i norge eller utlandet. Gjør degselv glad, og styrk deg. Vær degselv. 

Man kommer så mye lengre med en god mental helse.

 

Deilig å stå her idag, der jeg er nå. Sterkere, modigere og generelt tøffere.

 

~Smiley~


sårt tema

  • 03.05.2017, 19:44

Dette har vært et sårt tema lenge eg kan kjenne meg endel igjen i videoen til denne Max. Følte for å dele. Håper dere har en fin dag idag. Om ikkje kan det alltids kjempes for å gjøre den fin uansett. Må bare endring av tankemønster til. Ikke at det er lett gjort! Menmen. "Øving gjør mester!" Sa Mesteren.

 

En mer forklaring på hvorfor jeg har vært så lenge borte kommer når jeg får mer inspirasjon til å blogge. kanskje senere ikveld. Imorgen. Eller senere. Hvem vet? Jeg vet iallefall ikke alt. Men jeg vet jeg ønsker gode mennesker en god dag :)


Litt tilleggsinfo så er jo venner et sårt tema for mange ungdommer idag. Både gutt og jente. Er du ikke akseptert med en gang som gutt er du på en måte "føkt" i dagens univers. Men med jenter an det skifte når som heldst. Men det spørs jo lengdene du er villig å gå for det.Bukke under for press? For du kan ha "liksomvenner" som kun bruker deg fordi du er oversnill og gjør som alle andre sier for å ikke være alene. Samme gjelder for gutter. Og det er grusomt. For du har liksom en mening for noen. Du har venner. Du har en grunn til å eksistere og til å leve. Noen bryr seg. Og de er ikke del av familien din.

 

Helt ærlig fra mitt perspektiv? Det er like greit å vente til årene med mest hormonell piss er over så du kan få deg ærlige rolige venner som ikke vil ha hormonelle utbrudd som går utover deg hele tiden osv. Og folk vokser mer opp og ser at å oppføre seg som en drittsekk ikke gir deg skikkelige venner. Det var noen som sa: Gutter har det enkelt. De finner en gutt de sitter seg ved siden av første skoledag og er bestevenner for livet. (Gjelder jo ikke i alle sammenhenger) mens med jenter? Årevis med utsiling og vennevalg gir deg den bestevennen du har ønsket deg. Det er ikke noe særlig kamp for å beholde et vennskap. Men samtidig blir det feil å si, fordi det er så mange med så forskjellige opplevelser. Ikke alle opplever det samme og er i nøyaktig samme situasjon.. Men eg tror du skjønner greia eg prøver å si! 

Det var alt eg hadde på hjertet for nå. Håper på mer inspirasjon snart. Peace.

@ItsSmileyTime


Tilbake til tegnebordet!

  • 30.03.2016, 13:59

Den siste tiden har trening intressert meg mer og mer. Og jeg har fokusert på ulike små mål. Hvorfor ikke gjøre det mer offesielt, så jeg får trangen til og nå opp til dem enda mer?

girl, friends, and train image

Dette inlegget er mest inspirert etter en samtale med min gode veninne Jennifer. Takk for inspirasjonen!

fitness, fit, and motivation image

Et godt tips flere sikkert vet om er og ta med en venn på denne reisen, eller hva eg skal kalle det! Selv har jeg og en veninne har lagt oss en plan for og sammen få en bedre diett. Men om den andre gjør bom med dietten iblandt med en utskjeivelse, så trenger ikke den andre følge etter.

Nå i påsken har eg gått ut fra alle di gode vanene og funnet meg ekstremt ufornøyd med kroppen min. Den ser kanskje ikke ut som en flodhest, men jeg føler meg ikke sunn og hærlig innvendig. Og alt som kan hjelpe må prøves! Det beste er jo og føle seg bra i sit eget skinn.

Det er ikke noe sted man tilbringer såpass mye som i sitt eget tempel.

Dette er noe som er verd og tenke over! Gjør det du føler deg bra med. Om det er og ete usunt, tattovere kroppen i minner og hærlige streker og farger så er det det eg oppmuntrer i dette inlegget! Gjør det som gjør deg glad og fornøyd og glad i kroppen din! Innenfor visse grenser såklart...

Fun fact om meg: Jeg skeiver ikke ut i julen.. det kan hende det blir godteri iblandt. Men det som de fleste skeiver ut på er for mye og fet julemat. Noe jeg aldri har hatt problemer med.

 

Jeg tror det beste man kan bli... det er og bli fornøyd! Men samtidig og kunne leve med en sunn kropp.

Så nå har jeg tenkt og lage meg en papp-plakat med inspirasjon og sitater for og få dette til! Det anbefales! Om det gjelder trening, reiser, noe annet og glede seg over. Kanskje bare noen gode minner, hilsner fra venner og kort som betyr noe godt for deg som min glede-vegg. Tegninger eller ting jeg har fått fra min lillesøster og andre unger jeg har tilbragt tid med som barnevakt eller lignende.

Dette er ekstremt viktig om du har det vanskelig. Og ikke bare legge seg helt nede i sorgen hele tiden. Komme seg opp å gjøre noen gode ting. Ingen vil se noen rotne... Stå sammen når ting er vanskelig er en stor del av og komme seg ut av det vanskelige. Det er det jeg gjør nå. Tar et tak for megselv. Så jeg kan føle meg god i min kropp, som om jeg er hjemme.

Nå etterhvert håper jeg på og få skrevet ut bilder til og henge opp på en papp-plakat og så skal eg komme tilbake til å vise den til dere! Jeg er perfektsjonist så det kan ta litt tid, men det skal ikke ta mer enn en uke. Det vil si om skrivemaskinen virker..

Takk for tålmodigheten, også blogges vi om ikke så lenge! Så håper jeg dere vil være med meg på denne reisen!

~Smiley~


Fokus på kropp og sjel.

  • 08.02.2016, 11:50

girl, free your mind, and mindfullnes image

Forrige fredag var eg på en treningsøkt eg har lengtet etter i flere uker på og kunne få med meg noen på. Nemlig min flrste skikelige yoga time. Jeg gikk helt ut og gjorde endel av de vanskeligere øvelsene sammen med instruktøren. Det var hardt, men utrolig deilig følelse både i timen og etterpå. Anbefaler og prøve yoga for alle. De som sliter med stress og beveglighet blandt annet.

fit, fitness, and yoga image

Jeg er jo en person som er veldig opptat av kropp, sinn og sjel. Mindfullness er det som har hjelpt meg gjennom sinnsykt stressende tider, meditasjon har holdt meg i sjakk. Spesielt angående skolen når jeg slet veldig med migrene og forskjellig. Det er veldig avslappende og meditere ute til lyden av hav. Når jeg f.eks mediterte på benken ved kaien i sogn tidlig om morgenen, da fikk jeg komplett stillhet og fikk fylt kroppen med energi. Det var meget deilig. Selv om jeg var veldig støl dagene etterpå, men det gir seg nok etter noen gangger. Skal gå fem ganger, men får kun gått 1 gang i uka så lenge eg har skole tidlig på fredagene. Jeg ser fram til neste time allerede, så koslig instruktøren var! Og veldig flink. Jeg har virkelig funnet noe jeg liker skikkelig, og jeg har ingen grunn til og slutte med det.

meditation, health, and yoga image

Til slutt må jeg nesten spørre om dere som leser driver med trening eller mindfullness? Jeg liker som sagt yoga og styrketrening, for utenom å gå lange turer. Best om høsten med kakao i sekken! Nå har jeg jo planen med "Z" når vêret blir bedre, om og dra opp fløyen også grille. Ser frem til det! Nå var jo jeg på overnatting denne helga, fra lørdag til søndag med hon og en annen. Kjempekosligt! Mens denne helgen får jeg besøk av min far. Kanskje jeg får dratt han med på en tur? Så lenge den ikke er altfor lang hehe.

 ~Maria~

#Trening #Meditasjon #Yoga #Mindfullness


Den Mørke Tåken

  • 03.12.2015, 11:07

Jeg taster ord innen ifra min mørke tåke. Tåken omringer meg, tykk og ugjennomtrengelig. Den har vært slik en lang stund nå. Drenert meg for krefter, motivasjon, glede og livskraft. Som en sky som ikke letter. En tung byge som fortsetter i det uendelige. Gjør meg til en pessimist. Gjør meg så uendelig trist.. Åh min kjære, du skulle bare visst.. Du skulle virkelig visst..

girl, black and white, and silhouette imageDarknessgirl

Det er mang en gang jeg lekker. Der tårene renner og følelsene slynges rundt som i en supernova. Ødlegger alt i sin vei. Mørkelegger alt. Og jeg klarer ikke se annet enn ødleggelse og sorg. Vanskelig og fungere hver dag. Hardt og dra min rotnende kropp til skolen hver dag. Kan så lett knekke så lett sammen. Og idag tok jeg alt til nye høyder og satte meg i kantinen. Jeg hater det. Kjenner hjertebanken og magesuget. Hvor jævlig det føles, fordi jeg føler jeg kommer til å dø. Skjelver og prøver og skjule det så godt jeg kan..

girl imageart, dark, and painting image

 Jeg har et nytt hjem. Dette helvetet er det nye hjemmet mitt. Og om eg trives spiller ingen rolle. Grunnen til jeg er her? Min egen feil. Fordi jeg er en dårlig person. Fortjent, dette helvetet er fortjent. Jeg utsetter meg for nytt helvete hver dag. Jeg fortjener ensomheten, angsten og deprisjonen. Alle stemmene i hodet, de jævlige tingene de sier hver dag. Ikke et eneste sekund holder de kjeft.

Jeg skjønner godt hvorfor selve 18års dagen min ble ikke som planlagt. Der ingen av vennene mine kom og jeg satt alene med voksene og brukte mesteparten av tiden under dyna og gråt. Jeg løy for min egen skyld. Om at det egentlig var en god dag. Men jeg er lei. Har ikke vært det samme siden... Jeg ble knust til støv. Til tusen små partikler. Forventningene gjorde dette. Skal ikke ha forventinger lenger. Det er så vondt. Jeg endte jo med og lyge å si jeg hadde en fin dag. Ja, jeg hadde en bedre dag enn det kunne ha blitt siden de voksne prøvde å lette på sårene mine. Men til syvende og sist var det ikke nok. Jeg ble til støv.

darkquote

Mine tanker er mine demoner. Og om jeg prøver og drukner dem så lærer de seg og svømme. De gjør alt for og få meg til å føle meg håpløs og fortapt. Jeg skulle ha dratt til veninnen min, men det hadde ikke gjort stor forskjell. Han som lovde han kom, han kom ikke. Og han jeg håpte kom, han var vel for langt borte.

 

Jeg har for første gang på to dager klart og komme meg på skolen etter et deprisjonshelvete uten like. Jeg kjemper som faen for å holde tårene inne nå som jeg endelig er på skolen. Alt jeg har gjort er og sove siden mandag etter skolen. Det er så utrolig knalltøft og komme seg på skolen hver bidige dag. Slepe den rotnende kroppen min over dørstokkmila,

 

Dette innlegget har jeg jobbet lenge med. Jeg har hatt mange følelser i de dagene eg skrev dette inlegget.. Og det har vert spesielt og få utrykket disse følelsene. Jeg gikk fra og kunne gå dit jeg ville uten problem, til og ha tanker som stoppet meg fra og gå ut i det hele tatt. Og fra å være leiligheten til å ligge i sengen hele dagen. Nå vil jeg ut fra helvetet. Men Desember er en vanskelig måned og gjøre dette. For mange er juletiden knalltøff. Ja, jeg er heldig som har noen og feire den med. Men det betyr ikke jeg orker det. Juledagene med "munter" sang og musikk.... Jeg orker det ikke.

#Skjult #Deprisjon #Vondt #Helse #Mind #Tanker #Demoner


Det bobler inni meg.

  • 07.09.2015, 10:37

Jeg har savnet og lage weheartit innlegg her på bloggen altså!

Obs: Jeg har ikke blogget siden eg har vært syk de siste dagene. Sorry, ingen unnskyldninger! Hehe.Men det har fått meg inspirert til og lage dette innlegget! Og endelig har jeg en fritime der jeg kan blogge litt også, men det er noen andre småting eg også må få gjort. Blir et kjapt innlegg vertfall!
qwgoodmornin | via Tumblr

Jeg tenkte noe ekstremt på alt mulig mens jeg var syk. Hadde rare drømmer, mareritt også videre.

Turn it off..

For tiden leser eg boken UÅR av Knut Faldbakken til min oppgave til fordypning i Norsk. Jeg valgte Dystopi. Det handler om; eksempel? Hungergames. Et skremmende, undertrykkende, negativt og destruktivt samfunn man ikkje ønsker å leve i. Gjerne et samfunn med mye forsøpling, dårlig luft og vanskelig og leve. Et fattig-rik sterk kontrastsamfunn som i Hungergames der det blir kamp om overlevelsen. Du har kanskje hørt om "utopi" før? Dystopi er helt kort sagt det motsatte. "utopi" er slik vi forestiller oss et helt perfekt samfunn vi ønsker å leve i.

.♡ /ShadesOfInvisible ♡

Det satte i gang følelser i meg. Jeg har altid pleid og egansjere meg i miljøet helt siden eg var liten. Sortert søppel, pantet flasker, alltid kaste boss i søppelspann og aldri bare rett ut i naturen. Eg ga gamle leker og gamle klær til trengende, fretex eller lignende organisasjoner også videre. Om eg skulle få meg noe nytt likte eg bedre og arve eller kjøpe ting på fretex eller gjenbruken enn og kjøpe noe nytt.

Corporate Responsibility: The Ocean Guardian Journey - Bodhi Surf. Llantas

Vi hadde aldri skikkelig dårlig råd, det var bare kulere og sette miljø og resirkulering i sentrum. Det har altid vært kult for meg. Og eg gjør fortsatt slike ting.

VeggbilderVeggbilderA very nice way of recicle

Det er mange kule ideer der ute til stilige ideer for gjenbruk av gjenstander! Hvorfor bli til et forbrukersamfunn som bruker noe en dag og kaster det i bosset den neste? Eg har ikke lest mye av boka Uår enda, men den har allerede gitt godt nok inntrykk på meg til at jeg hadde en syk drøm igår om hvordan det kommer til og bli viss vi fortsetter og kjøpe og kaste mye unødvendig. Boken eg leser er av en norsk forfatter, men handlingen er såpass realistisk for å kunne skje over alt i hele verden. Vi ser det allerede, Slummer i dårlige land, akkurat slik hovedpersonen i boka lever. Dei lever i søppel, fordi det er bedre enn og bo i dei giftige og forutrensa byene.

 

Jeg håper jeg har fått satt inn noen tanker i hodene deres. Anbefaler og lese boken!

 

- Eg håper dere likte bildene i det forrige innlegget forresten!

~Smiley~


Bildedryss; Minner av glede.

  • 28.06.2015, 15:39

Igår skjedde det mye spennende. At jeg ble transformert for eksempel. Og at jeg fikk meg jobb som hårmodell for Kelly på bergen storsenter var en av de spennende greiene som skjedde. Følte meg så vakker at jeg begynte og gråte. Haha. Jeg følte meg helt fantastisk etterpå og hadde nesten alle øynene på meg. Jeg var rett og slett pen. *knis*

Seinere var eg ute med gutta. Først en tur på bowling også en tur med gutta mine; Sebastian og Ben. Hadde hatt en fin tur på byn med tante Olaug tidligere da, så det ble en utrolig koselig dag! Olaug og jeg var på senteret og fekk handlet meg en kul T skjorte med teksten "There is no elivator to sucsess. You have to take the stairs"- en quote som er ganske meg kan man si. Det var sammen med tante jeg møtte Kelly, som tilbydde seg og ta meg som hårmodell for henne. Jeg lagde god reklame på senteret. Det var knallgøy da. Jeg skal innom henne imorgen tenker jeg, og få en ny frisyre. Det blir kjekt! Hun var et fantastisk menneske og jeg er glad som møtte på henne, for hun hadde det litle ekstra og en personlighet som bare ville at alle skulle være glade og smile. 

 

 


 

Elsker pingviner! Var så heldig og få se litt pingviner idag!

Idag så var nemlig jeg, Ben og Benjamin på akvariet i Bergen. 

Mer pingviner. haha. Tok endel bilder av dem.

Det var første gangen i dette akvariet for både Ben og Benjamin faktisk.

 

Vi blogges!

~Smiley~


Du er et individ, kjære deg!

  • 04.03.2015, 18:28

Se på alle morsomheter du kan finne i de små tingene!


Idag hadde eg en grei dag på skolen.

Det vil si til det skjedde. Men hendelen skal eg heller komme til senere!

Det har gått noen timer nå, og eg har prøvd å holdt meg optatt med ulike ting;

Klesvask, Musikk og nære venner pluss en hobby!

Eg elsker og redigere bilder, og det er bare nylig at eg faktisk har startet med og vise verkene mine til andre.

Det ene er like tilfeldig som det andre.

Det har starta med en ide, og så redigerte eg et av søsteren min og viste det til henne. Og dessuten er eg ikke like sjenert og redd for hva andre vill si lenger, så eg bryr meg ikke om de syntes eg er rar for og lage spesielle og tilfeldige bilder.

Quote

Har nok syntes det ikke kunne bli kategorisert som en hobby, siden det og ta noen bilder og redigere det til såkalte nettverk ikke er sett på som kunst. Men å male er en kunst og det er en hobby. Men nå har eg skiftet mening! Eg har blitt mer selvstendig som person og vil faktisk ikke skjule den personen jeg er. Jeg er jo ikke en liten grå klatt, men en fargerik bombe med et periodevis grått skall for og skjule kreativiteten min. Det ble liksom ikke altid akseptert, fordi jeg var rar.

Korb on the Head 😂😂.Janis Joplin

Selv om min fantastiske mor alltid har støttet meg og akseptert meg som den personen jeg var; kreativt sett. Men det var først etter et år på sygna ble eg ble støtta til og tørre og være megselv av andre på min egen alder. Og no har eg funnet ut at det er fantastisk, og det andre tenker bryr meg ikke lenger. Det pleide og være alt jeg brydde meg om fra barneskolen til ungdomskolen og første månden på vgs. Så ble jeg mindre brydd om hva andre trodde. Ville folk skulle like meg for den jeg var. Selfølgelig prøvde jeg så godt å opne meg, men det var bare de næreste på ungdomskolen som så den virkelige meg, og det var enklere med flere mennesker etterhvert på Sygna.. Jeg gikk jo inn for og være megselv, for å få ekte venner der oppe. Men etter flere år med å være en helt annen person så ble det vanskelig.

Black Sheep stands out from crowd of white sheepI Be awesome!Troian BellisarioBeatles | via Facebook

Nå kan jeg komme frem til det eg skulle, og det var den negative hendelen! Jeg hadde nemlig en ganske fin dag i alt bortsett fra den om dere skjønner.. Så det var en knekk, men jeg innhentet dagen etter litt mindre enn en halvtime da jeg var komt meg vekk fra "åstedet"

Det var motivasjonskurs idag på skolen, og eg håpte på og gå dit. Men selfølgelig måtte jeg stoppe opp å tenke. Istedet for og gå rett bort og inn døra stod jeg som frosset med nummeret til den ene personen som holdt kurset og klar til og skrive melding om at eg ikke kom.

Jeg begynte å skjelve, spesielt i bena og eg kjente smålig svette og så kjente eg at bena begynte å svikte.

Jeg tok opp et nytt nummer. Klar til og sende melding at jeg ikke visste om jeg orket.. I håp om at de ville få meg til å gå.

Men det ble mer tenking, og jeg stod der frosset. Men så tok jeg meg endelig i det og bare gikk. Jeg orket ikke stå der, og jeg ville ikke presse megselv og tankene enda mer, bare fordi jeg hadde hjertet i halsen fordi jeg var usikker på en situasjon. Jeg har jo aldri vert på motivasjonskurset før.

 

Motivasjonskurset hadde jeg og mamma sett fram til, siden det skulle være et hjelpemiddel. Men sånn ble det ikke idag, og jeg ble ganske frustrert og sint. Mest ble jeg lei meg fordi jeg bare gikk, sendte meldingen til hun som holdt motivasjonskurset, og så ringte eg mamma. Så dro jeg hjem. Med en innestengt tåre, og en klump i halsen og en voldsom frustrasjon av og ikke ha gjennomført det eg skulle. Jeg var skuffet rett og slett!

Men akkurat nå har jeg bare prøvd å få humøret opp, og å ikke knekke ned!!

Jeg er ikke en rund ball, men jeg har noen kanter! -Ikke perfekt i mine egne øyne, eller samfunnet, men det er faktisk ikke du heller kan eg tenke meg! Jeg er ikke alene med og være et eget individ, en selvstendig skapning.

En så liten ting skal ikke ødlegge hele dagen min! Så nå skal jeg ta megselv vekk fra blogging og øve til fysikkprøve.

 

Vi blogges!

~Maria~

#Blogg #Hverdag #Helse #Angst #Individualitet


Bursdagsbarnet!

  • 15.11.2013, 23:31

Hallo dere! Nå blir det et lite blogginlegg av bursdagsbarnet!

Idag har eg vert på kjøretime med mammò og litt shopping. Ellers var eg på middag med pappa, Nicole og Anette på "Asiaten" og spiste god mat. Eg koste meg kjempemasse! Kjøretimen var litt stress, men eg meiner det gikk ganske så bra. Hva skal eg ellers si? Alle overlevde jo! Selv om eg nesten kjørte rett inn i en trailer ene gangen og i en bil på andre gangen.. Opssii! Godt eg hadde en våken kjørelærer som tok over rattet.. 

Eg bare sier det. Eg er overraska over at mamma var musestille baki! 

Angående bilder av buksene får eg ta det senere. Eg tar dei i et inlegg med bursdagspresangene mine.

Blogginlegget kom senere enn forventet, men nå er det jo digg og bruke tid med familie og bare slappe av!

God helg <3

-Maria-


Rihanna konserten!!!

  • 18.08.2011, 15:20

Me kjørde til Bergen me bil..

Eg va ganske spent :D

Då me kom ga snille mor mi lov te å velga ut 1 t shorta med Rihanna tema <3<3<3

Fyttikatta så masse folk d var!!!

 

De hadde gjort istand masse musikk me hørte på når me skulle venta..

noken kjente og noken lit ukjente for meg..Når det endeli skjedde noke kom  den hotte Tinie Tempah på scenen :)Sammen der vi stod sang vi Written in the stars og 1 ny song av han!

(ikkje berre d!)Etter Tinie var ferdig, kom Santigold på scenen, hu fekk opp noken fra publekum..

 Kjempe dansere azzo! D må eg berre sei! Skikkelig Dirty dancing! He he :)

De var veldigt flinkeRihanna skulle ankomme i ni tida, men d ble seff 10 tida..

Hu ankom ganske glamorøst, med Only girl :D

Foressten..

Visste dåke at hu har farga håre brunt igjenn?

D va ein skikkelig koslig dag!

 

Foresten..

Eg vett at eg kansje har 1 litt teit header akkurat no, men det skal eg prøva og få fiksa den..

Kan ta 1 stond :(

Må prøva å ta eller finna noken fine bilder......

 

- Maria


Hei og velkommen! Her kan du skrive en tekst om deg selv og bloggen din. Her kan du skrive en tekst om deg selv og bloggen din.Arkiv


Bloggdesign av